28.10.2016

Gastvortrag am 07.11.2016: Dr. Herbert Heitmann, Präsident EACD Brüssel

Am Montag, 7.11.2016, 15.15 bis 16.45 Uhr, ist Dr. Herbert Heitmann zu Gast am Institut für Kommunikations- und Medienwissenschaft der Universität Leipzig. Er spricht in der Burgstraße 21 in Raum 5.30 zum Thema "Management und Führung der Kommunikationsfunktion in internationalen Konzernen“.

Dr. Heitmann stützt er sich auf seine langjährigen Erfahrungen als globaler Kommunikationsschef von Shell, Bayer und SAP sowie als Präsident des EACD als europäischem Verband der Kommunikationsmanager mit Stz in Brüssel. Unter anderem geht es darum, wie Kommunikation weltweit gesteuert wird, wie Strukturen und Prozesse weiterentwickelt werden, und welche Herausforderungen die Profession künftig erwarten.

Studierende aller Studiengänge und Mitarbeiter/innen sind herzlich zu dem Vortrag mit Diskussion eingeladen. Die Moderation übernimmt Professor Dr. Ansgar Zerfaß.

Über den Gastredner:

Dr. Herbert Heitmann is the founding president of the European Association of Communication Directors (EACD), Brussels, since 2006. The EACD is the network for communication professionals from all fields across Europe. It has currently over 2,300 members from more than 30 countries. Dr. Heitmann holds a doctorate in chemical engineering from the University of Dortmund and several certificates from business schools like INSEAD, Harvard, and London School of Economics and Political Science. He was, until recently, the Executive Vice President of Global Brand, Communications and Government Relations for Bayer AG. Before that, he was responsible for the brand and reputation as well as local stakeholder engagement for Royal Dutch Shell plc as its Executive Vice President of External Communications. Prior to taking up that position, he was the Chief Communications Officer at SAP from 1999 to 2010. In this role, he was responsible for all of the communication activities for SAP stakeholders around the globe, including investors, customers, governments, partners, employees and the general public. He is also a member of board of trustees of the Arthur W. Page Society, USA.