07.11.2018

Unser Institut auf der 7. ECC der ECREA in Lugano

Institutsangehörige stellen aktuelle Forschung auf Jahreskonferenz der europäischen Fachorganisation vor

Von 31.10-3.11. versammelten sich europäische Kommunikations- und Medienwissenschaftler in Lugano zur 7. European Communication Conference der europäischen Fachgesellschaft ECREA. Auch Mitglieder unseres Instituts präsentierten in Vorträgen Ergebnisse ihrer aktuellen Forschung:

Bigl, B. & Schlegelmilch, C. (2018). From zero to hero. Public television news coverage on video games in Germany 2009-2017. Vortrag auf der 7. ECC der ECREA. Lugano, November 2018.

Donges, P. & Grenz, F. (2018). Specialized media and publics in political communication. Vortrag auf der 7. ECC der ECREA. Lugano, November 2018.

Eichhorn, T., Hoffmann, C., & Jürss, S. (2018). Sharing is caring? Sharing economy participants between ideals and economic logic. Vortrag auf der 7. ECC der ECREA. Lugano, November 2018.

Frey, F., Kapidzic, S., Neuberger, C, Mirbabaie, M., & Stieglitz, S. (2018). Practicing differences on Twitter: How journalists, citizens, spokespersons and celebrities tweet about the ‘refugee crisis’. Vortrag auf der 7. ECC der ECREA. Lugano, November 2018.

Haubold, R. (2018). Competence or literacy as well for elderly – Situational media education contexts. Vortrag auf der 7. ECC der ECREA. Lugano, November 2018.

Hoffmann, C., Tietz, S., & Hammann, K. (2018). Establishing a dialogue between the supervisory board and investors: Empirical insights. Vortrag auf der 7. ECC der ECREA. Lugano, November 2018.

Jarren, O., Donges, P., Oehmer, F., & Y. Dioh, Y. (2018). Specialized publics and specialized media. A theoretical and conceptual perspective. Vortrag auf der 7. ECC der ECREA. Lugano, November 2018.

Kapidzic, S., Frey, F., Neuberger, C., Stieglitz, S. & Mirbabaie, M. (2018). How news websites refer to Twitter: A content analysis of source transparency in journalism. Posterpräsentation auf der 7. ECC der ECREA. Lugano, November 2018.

Leonhard, L., Karnowski, V, & Kümpel, A. S. (2018). Online and (the feeling of being) informed: Online news usage patterns and their relation to subjective and objective political knowledge. Vortrag auf der 7. ECC der ECREA. Lugano, November 2018.

Sieverte, H. & Sasse, A. (2018). Putting margins into the center: How communication management in a digitized world crequires new tools and skills. Vortrag auf der 7. ECC der ECREA. Lugano, November 2018.

Woehlert, R. (2018). Culture-specific or universally applicable? Theoretical approaches in international comparative communication studies. Vortrag auf der 7. ECC der ECREA. Lugano, November 2018.

Weitere Informationen zur Tagung einschließlich Programm und Zusammenfassungen der Vorträge finden Sie unter https://www.ecrea2018lugano.eu.